Ziua Europei

Prefectura Constanța și Inspectoratul Județean Constanța au propus ca Ziua Europei sa fie aniversată de către fiecare școală prin activități prin intermediul cărora elevii să își evidențieze cunoștințele legate de o țară europeană. Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand ” a reprezentat Irlanda. 

Elevii din această instituție școlară au derulat în zilele de luni, marți si miercuri, in perioada 6-9 mai 2019, sub îndrumarea cadrelor didactice, diferite activități care să omagieze Irlanda. Elevii din ciclul primar au colorat steaguri ale Irlandei și imagini având în prim-plan spiriduși irlandezi si simboluri irlandeze. Elevii claselor gimnaziale au prezentat proiecte privitoare la trecutul Irlandei. Cei interesați de cultura irlandeza s-au costumat in culorile steagului irlandez. În plus, pe tot parcursul zilei, elevii au ascultat muzică clasică irlandeză. 

Școala s-a bucurat de vizita unei delegații mixte. Instituția prefectului a fost reprezentată de subprefectul Șenol Ali și de doamnele Aisel Ismail și Crina Nazîru, iar Inspectoratul Județean Constanța, de către inspector Mariana-Geanina Zaharia și Marinela-Natalia Mrejeru. Invitații au lăudat elevii pentru panourile realizate intrarea școlii, reprezentând Irlanda. 

Luni, 9 mai, manifestarile dedicate Zilei Europei au început cu Marşul Veseliei, o reprezentare stradală a fiecărui stat membru al Uniunii Europene, realizată de către tineri. Parada a avut startul de ora 11.30, din faţa Sălii Sporturilor și a ajuns până în fața Instituției Prefectului. La maniferstare au luat parte elevi din 28 de şcoli din judeţul Constanţa. Școala Gimnazială Nr. 43,, Ferdinand” din Constanța a participat cu 20 de elevi ai claselor a III-a și a VI-a. S-au intonat imnurile României şi cel al Uniunii Europene, iar ceea ce a urmat a fost un concert susținut de elevi ai Liceului de Arte.