170 de ani de la naşterea lui Eminescu

Unul dintre cele mai de seamă genii pe care le-a putut oferi România este poetul național, Mihai Eminescu. Poetul, prozatorul și jurnalistul român, Mihai Eminescu, născut Mihail Eminovici, a fost geniul care a tradus știința în limba poeziei. Este venerat în Panteonul culturii noastre naționale, unde i s-a acordat rangul de „Luceafărul poeziei româneşti”.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani, fiind al şaptelea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici. Miercuri, 15 ianuarie 2020 s-au sărbăroti 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, zi în care se  sărbătorește și  Ziua Culturii Naționale.

Pentru a marca acest eveniment, elevii claselor Pregătitoare C, I C, a II a A, a II a B, a III a A, a III a B, aIII a C, a IV a C, a IV a D, dar și preșcolarii  au desfășurat o activitate la biblioteca instituției de învățământ sub îndrumarea doamnei bibliotecar Pătrașcu Maria: au aflat noi informații despre viața și opera poetului, au discutat și completat diverse fișe, au decupat și realizat colaje.