Fiecare viață salvată contează!

Pe 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii, ce are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Această organizație a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătăţii, fiind marcată pentru prima dată în 1950.
Ziua Mondială a Sănătăţii 2020 se sărbătorește într-un moment critic, în timp ce țările combat pandemia de COVID-19. În contextul actual, medicii, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice. Anul acesta evenimentul este dedicat asistentelor și moașelor.
Elevii clasei a II a B transmit o serie de mesaje pentru noi toți, prin care solicită să avem grijă și să ne păstrăm sănătatea prin diverse metode: alimentație sănătoasă, un mediu curat, o igienă personală. Au încercat astfel, în această zi de sărbătoare pentru sistemul medical, să fie alături de cei ce au grijă de sănătatea noastră, astăzi, mai mult ca oricând.
Vă rugăm să vă rezervați un minut pentru a le spune mulțumesc tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății și
La mulți ani!