SA FII COPIL E LUCRU SERIOS!

În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca Convenția cu Privire la Drepturile Copilului, UNICEF celebrează Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acțiune pentru copii, de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. În 2019 această dată este cu atât mai specială cu cât aniversăm 30 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.

Anul acesta, aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului este tema Celei Mai Mari lecții din lume. Se explică legătura dintre drepturile copilului și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Peste 4300 de cadre didactice din întreaga țară s-au înscris deja la provocarea lansată de UNICEF, printre care și cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Ferdinand” Constanța. Acestea au desfășurat activități de informare si activități artistico-plastice cu tema “SA FII COPIL E LUCRU SERIOS!” împreună cu elevii claselor:  Pregătitoare B coordonați de prof. Fulina Carmen, a II a B coordonați de prof. Elisei Elena Daniela, a III a C coordonați de prof. Damian Anișoara și a IV a C coordonați de prof. Filip Diana.