Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondială a Apei este o zi specială care se sărbătorește în fiecare an, în data de 22 martie. A început la inițiativa unui grup de țări care lucrează împreună pentru a îmbunătăți lumea în care trăim: Organizația Națiunilor Unite sau, prescurtat, ONU.

Această activitate are în prim plan evidențierea importanței apei în viața de zi cu zi, în special a resurselor de apă, precum și prevenirea dezastrelor naturale. Odată cu creșterea populației globului și a modernizărilor care au succes acesteia, apa a devenit un pion important in viața de zi cu zi, o resursă esențială vieții. Această zi reprezintă un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă poate fi poluarea apei pentru ecosisteme și pentru viață, și în același timp atrage atenția asupra absenței apei, ce în anumite zone ale lumii creează o adevărată problemă, punându-se de multe ori viața (atât a oamenilor, cât și a plantelor și animalelor) în pericol.

Chiar dacă stăm acasă, elevii clasei a II a B  (dar și părinții acestora) au realizat două proiecte: „Cum ar fi viața fără apă”, „Stop poluarea apei”. Au citit informațiile primite, au găsit materiale pentru proiecte, au muncit cu seriozitatea ce-i caracterizează și priviți minunatele lor lucrări.